onlyHR

onlyHR whatsapp grubumuza referanslı* kişileri ekliyoruz.
15.10.2024 itibariyle ~500 üyemiz mevcut.

*Üyelik talebinde bulunan kişiye, grup üyelerinden en az 3 kişinin referans vermesi, ayrıca 4 kişiden oluşan gruba kabul heyetimizin de onayı gerekmektedir.

İstihdam konusunda duyarlı ve değer üretebilecek, öncelikle İnsan Kaynakları yöneticileri olmak üzere YKB, CEO, GM, GMY ve Direktörlerin olduğu bir grup.

Grup üyelerinin birbirlerinin profillerini görebilmeleri için LinkedIn’de de sadece üyelere açık olan onlyHR grubu da oluşturuldu. www.linkedin.com/groups/9024736/ Bu adrese girip, gruba katılım isteği gönderdiğinizde grup yöneticisi bu sayfadaki metinleri okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi düşünerek sizi WhatsApp grubuna almak üzere değerlendirme sürecine alacaktır.

Dikkat-1
Grup yöneticisi sizi gruba eklemeden önce, mevcut grup üyelerine sizi tanıtması için kendinizi anlatan 10-15 cümle kadar özet bir özgeçmişi kendisine iletiniz lütfen. Tanıtım yazınızı grup yöneticisine ilettikten hemen sonra gruba dahil edileceksiniz ve hemen akabinde sizi tanıtan bu metin grup yöneticisi tarafından grupta yayınlanacaktır.
Örnek tanıtım metinleri isterseniz grup yöneticisinden size WhatsApp yoluyla göndermesini isteyebilirsiniz.

Dikkat-2
Grubumuza yeni katılan bir kişiye mevcut üyelerden en fazla 3 kişinin “hoş geldin” mesajı yeterli olacaktır. 3 kişiden sonra da hoş geldin demek isteyen kişiler olması durumunda, bu yeni kişinin tanıtım metni altına küçük emoji eklemesi daha şık olacaktır.

Grubumuza yeni katılan kişinin de tamamen kendi tarzına uygun olarak ilk ve tekhoş bulduk” cevabından sonra da “hoş geldin” diyen başka üyeler olursa, bu yeni mesaja da yeniden “hoş bulduk” cevabı yazmak yerine ilgili mesajın kendisinin altına “küçük emoji” eklemesi yeterli olacaktır. 

NELER YAPIYORUZ
Grubumuzda fayda elde etmekten daha çok fayda sunma motivasyonunda olan kişilerden müteşekkil olmasını arzu ediyoruz.

Referans olacağımız yetkin kişilerin istihdamına vesile olmaya çalışıyoruz.

Kurumlarımıza da yetkin ve referanslı çalışanlar bulmak maksadıyla grupta duyurular yapıyoruz.

İnsan Kaynakları ve yönetim konusunda özgün ve değerli bilgi ve tecrübeleri paylaşıp, müzakere ediyoruz. Bu bağlamda web linki, video linki, sunum, doküman vs. de paylaşıyoruz.

Görev değişikliklerimizi duyuruyoruz.

Şirketlerimizle ilgili kritik dönüm noktalarında bilgilendirme yapıyoruz.

Ticari olan, şirket ya da ürün-hizmet tanıtımı maksatlı olan duyuruları moderatöre göndererek grupta paylaşmasını rica edebilirsiniz. (Yılda 1 veya max 2 kez)

AI çağında gençlerin doğru yol ve yöntemlerle eğitim alarak iş dünyasına hazırlanmaları, istihdamları konularını müzakere ederek destek veriyoruz. www.stajOkulu.com bu hizmetlerden 1 tanesi.

İlgili konularda webinarlar düzenliyoruz.

Yılda bir kez hem Ankara’da hem İstanbul’da birer günlük yüz yüze buluşma, tanışma, iş birliği geliştirme toplantıları yapıyoruz. 
2. İstanbul buluşmamız 2024
https://bit.ly/onlyHR_istanbul_Bulusmasi_II

1. İstanbul buluşmamız 2023 
https://bit.ly/onlyHR_istanbul_Bulusmasi_I

Dikkat Edeceğimiz Başlıklar

Grubumuzun niteliği, değeri üyelerimizin niteliği ile doğru orantılıdır. Makul kurallar çerçevesinde paylaşımlarımızın içeriği ve niteliği, hatta yazdıklarımıza gösterdiğimiz özen, gramer kurallarına dikkat etmek, yazdıklarımızın anlaşılabilir netlikte olması vs. de bu niteliğin tezahürleridir.

– Eleman ararken, görev ve profil tanımlarının olabildiğince açıklayıcı olmasına dikkat edersek muhatapların ve sizin işinizi kolaylaşacaktır. Mümkünse ve varsa başka mecralarda yayınladığınız ilanın linkini paylaşıp altına da yine aradığınız pozisyonun adını belirtirsiniz.

– Sahibinden izin alarak paylaştığınız CV’de, kişinin Ad Soyadını ve görevini-mesleğini de yazmanızı rica ederiz. Kişi ile ilgili belirtmek istediğiniz özel bir bilgi varsa, ne kadar tanıdığınıza, referans olduğunuza, nerede çalışmak istediğine, görüşlerinize dair ifadeler de yazarsınız lütfen.
Böylece üyeler CV’yi açamadan temel bilgileri görebilmiş olsun.

Örnek: 
Mustafa Tülümen

Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği 2019 mezunu
Kurumsal bir firmada 4 yıllık aktif tecrübesi var. Son 2 yıl AI projelerinde görev aldı.
Çok yakın bir tanıdığımın referansı ile bana geldi.

– Paylaştığınız resim-video-pdf vs. dosyaların altına, bunların içeriği hakkında kısa bir bilgi ve mümkünse gönderme maksadınızı yazın. Eğer bir makale vs. gibi bilgilendirici mesajlar ise kendi görüşünüzü de yazın. Bu ifadelerinize bakarak, eğer diğer üyelerin ilgi alanındaysa dosyayı açarlar. 

– Grubun esas maksadı dışında; cuma, bayram, başsağlığı, siyasi, dini vs. mesajları paylaşmıyoruz. 

– Grup üyelerinden birisi önemli bir paylaşımda bulunmuşsa, hiç olmazsa yarım saat – bir saat kadar başka bir mesaj göndermezseniz, o önemli mesaj dikkatlerden kaçmadan gerekli-beklenen ilgiyi görmüş olur. Mesela, yeni üye ya da üyeler dahil olmuşsa en az yarım saat beklemek doğru olacaktır.

– Toplumsal fayda üretecek konuları grup yöneticisinden onay alarak müzakereye açabilirsiniz. Konuyla ilgili tartışma durumu oluşur oluşmaz doğrudan birebir yazışmaya geçiniz. Konuyu içinden çıkılmaz tartışmalara dönüştürmeyelim.

– Birebir kişilerle yazışma durumu oluşur oluşmaz, yani konu grupta herkesi ilgilendirmeyen bir yere geldiğinde grupta yazmak yerine doğrudan birebir yazışmaya geçiniz.

*Hafta içi 8:30 – 20:30 saatleri dışında mesaj gönderimi YAPMAYALIM!

– Pazar ve tatil günleri de çok gerekmedikçe paylaşım yapmamaya özen gösterelim.
Göndermek durumundaysak 10:00 – 19:00 saatleri arası gönderelim.

– BÜYÜK HARFLERLE mesaj yazmayalım.

– Geriye dönük aramalarda da kayıtlara kolay erişmek için kısa, basit, net, tanımlayıcı ifadelerle paylaşım yapalım.

– Grubumuzdaki tüm kişilerin telefonunda isminiz kayıtlı olmadığı için mesajlarınızın içinde ya da sonuna Ad ve Soyadınızı, Görevinizi ve Şirketinizin ismini de zaman zaman belirtebilirsiniz.

Grubumuzda elde edilecek faydayı artırma konusunda görüş, önerileri ve katkılarınız çok değerlidir.

Grupta olmasında fayda olduğunu düşündüğünüz, önereceğiniz kişiler olursa direk grup yöneticisine yazabilirsiniz.

Referanslı istihdam çok değerlidir ancak torpil yani, yetkin olmadığı halde sadece ilişkisiyle ve hatta hak eden başka birisinin önüne geçerek işe yerleşmek/yerleştirmek en başta o kişiye yapılabilecek en büyük kötülük olup, işe yerleştiği kuruma, topluma ve ülkeye de yapılmış ciddi bir kötülüktür. Bunu yapanlar zaten kendileri çürümüştür ancak zincirin diğer tüm halkaları da çürüyecektir. Bu şekilde abat olan gördüyseniz, emin olun ahiri berbat olur.

İsterseniz bu adresten genel WhatsApp kurallarına da bakabilirsiniz: http://bit.ly/WhatsAppRules

Hayırlı olması temennisiyle,
Burhan Koca.
02.02.2016